Jong Talenten in actie tijdens diplomadag Kleuren Turnen

Donderdag 17 oktober heeft GV LONGA Woudenberg de methode Kleuren Turnen voor de allereerste keer getoetst. Dat gebeurde in sportzaal De Camp in Woudenberg. Ouders, familieleden en liefhebbers kwamen allemaal even kijken tijdens deze spannende dag.

De zenuwen waren voelbaar voor de tien meisjes die hun oefeningen mochten laten zien. Voor een echte jury stonden de meisjes klaar en straalden tijdens de vloeroefeningen, balanceeropdrachten, ondersteboven in de ringen en op de kop in het rek. Ook voor sprong zochten we een mooie landing. 

De jong talenten Nienke Zwerink, Vere Kleinveld, Amé de Ridder, Yara Coenen, Femke Wallert, Emi Schaap, Juliëtte van den Tol, Milou Witbraad, Evi de Haar en Lynn Bruggink hebben veel ervaring opgedaan. Met plezier kijken zij terug op een leuke dag. En met nog twee officiële wedstrijden komend seizoen, was dit alvast een goede start om kennis te maken met de spanning en het plezier die een wedstrijd kan geven.

De groep Jong Talent traint elke donderdag twee uur in de zaal en de meisjes zijn tussen de 5 en 7 jaar oud. Door de methode Kleurenturnen oefenen de meisjes op hun eigen niveau de gymnastische oefeningen, zoals een handstand, koprol of sprong in de trampoline. De verschillende kleuren zijn gericht op de moeilijkheid van de oefenstof en zorgen ervoor dat gymnastiekers makkelijker kunnen doorstromen naar de selectieturnsport. Door doelenboekjes en een diplomadag zijn er verschillende doorstroommomenten, waarbij de kleuren waar zij voor oefenen worden getoetst. Tijdens de diplomadag op donderdag 17 oktober hebben de meisjes al twee kleuren af kunnen strepen en de komende tijd zullen de meisjes werken aan verbeteringen van de turnoefeningen. Na de herfstvakantie wordt een nieuwe kleur toegevoegd zodat iedereen kan groeien in de turnsport, met een focus op de methodische opbouw. Dus geen trucjes turnen, maar technisch een goede landing en een strakke handstand leren.

Ben jij benieuwd naar Kleuren Turnen? Ook voor de recreatiegroepen wordt deze methode aangeboden. Kijk voor meer informatie op www.longawoudenberg.nl

Spread the love