Terugblik LONGA Sponsorloop

Vrijdag 22 juni organiseerde LONGA de Grote LONGA Turnparcours Sponsorloop voor de jeugdleden. Ruim 80 jongeren hebben gehoor gegeven aan de oproep om zich te laten sponsoren voor de aanschaf van materialen voor de nieuwe gymnastiekhal. We hadden vier groepen gemaakt op leeftijd en elke groep liep 25 minuten lang een leuk turnparcours.

Deze kinderen hebben met elkaar ongeveer 1.700 rondjes gelopen waarbij moest worden gerend, gesprongen, gebalanceerd en gekropen. Dat betekent dat deze sportievelingen gemiddeld zo’n 30 rondjes hebben gelopen. Lange tijd was Stan van Dijk de absolute koploper met 41 rondjes, maar tijdens de laatste ronde werd hij ingehaald door Jochem van Dolder: hij liep er maar liefst 45! De meeste kinderen hadden na 5 minuten al rode wangen, maar ze hebben het allemaal volgehouden, onder aanmoediging van de belangstellenden op de tribune en de trainers in de zaal.

Er waren ook kinderen die niet mee konden lopen en toch geld hadden opgehaald, daar waren wij echt heel erg blij mee. Ook waren er nog best wat kinderen die toch meeliepen, ook al waren ze het niet van plan. Zij hadden het sponsorformulier niet ingevuld en dus ook (nog) geen geld opgehaald. Het zou natuurlijk heel erg leuk zijn als deze kinderen alsnog sponsors krijgen, want ze hebben net zo hard hun beste gedaan!

Kinderen die nog moeten betalen en/of die zich hebben laten sponsoren per rondje hebben hun formulier weer mee teruggekregen. Een aantal was al weg; zij krijgen tijdens de eerstvolgende training hun formulier terug.

Wat heeft deze ontzettend leuke, sportieve middag ons opgeleverd? Naast een enorm tevreden gevoel over de positieve sfeer en de saamhorigheid, was ook het financiële resultaat geweldig: jullie hebben met elkaar ca. € 2.500 bij elkaar gebracht! Dank daarvoor.

Wij bedanken iedereen die zich heeft ingespannen (op welke manier dan ook).

Spread the love